Spotted Callsign of 9W2BUG

Jalopy of 9W2BUG

This callsign, 9W2BUG is actually has been spotted on 2/2/2009 at Taman Seri Bahagia,JB. The callsign is also known as Apparatus Assignment (AA) in Amateur Radio. For this 9W2BUG, the pronounsation should be as Nine Whiskey Two Bravo Uniform Golf in Amateur Radio conversation. This callsign is belong to Jayakanthan A/L M.Lachmanan and the license expiry date will be on 31/12/2014. To check the information of callsign in Malaysia, below link is very useful:

>> Check Callsign

73,clear.

 

(1316)

12 thoughts on “Spotted Callsign of 9W2BUG

    1. muhamad yusri Post author

      tu keto hok kawe sebut namo dio dale entri…kawe tak dok callsign lagi…exam pun dok ambik lagi…Jom Heboh kawe dok gi pong…tok leh kawe gi tepat serabut gitu…ore rumoh dgn anok2 ajok sangat gi…tapi kawe ajok gi lah kelain…make mi hotplate…hahaha…

      Reply
    1. muhamad yusri Post author

      keto tu tak dok masaloh gapo pung…tapi owner dia mempunyai callsign radio amatur malaysia…9W2BUG…maknonyo dia mempunyai lesen untuk mengoperasikan radio amatur secara sah…

      Reply
  1. penyubiru

    ooo.. no tu dipanggil callsign. baru tau. biasanya kalu nampak no ni, aku mmg syak diorang gend radio..lagi satu kereta yg ada callsign ni mesti ada attenna radio.

    nak dptkan callsign ni kena ambik exam? ic..ingat seme org bleh join..
    penyubiru recently posted..WW – Lebih 17 Kena 150My Profile

    Reply
    1. muhamad yusri Post author

      Pandai demo…antenna tu adalah untuk mobile rig.sama macam yang radio teksi pakai…cuma ada beza…ada yang mono band dan ada yang dual band…
      betul tu…kena ambil exam dulu…Radio Amatur Examination…kalu kat malaysia ni exam ada 2 kali dalam setahun…

      Reply
  2. Pingback: Peperiksaan Radio Amatur (RAE) Siri Kedua 2012 | Blog Yusri

  3. Pingback: Selesai Permohonan Untuk RAE 2012 Siri Kedua | Blog Yusri

Leave a Reply to muhamad yusri Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge