Rahsia Untuk Menguasai Bahasa Inggeris Dengan Pantas

Aku ada satu cerita nak diceritakan kepada korang. Pada suatu tengah hari dalam sebuah bas…

Pelancong: “Hi, could you please tell me how to go to National Monumen?
Pelajar nakal 1: Wei National Monumen tu benda apa?”
Pelajar nakal 2: “Dia nak gi umah Mak Cik Maimun kot.”
Pelajar nakal 1: “Hish takkan lah dia datang jauh-jauh nak cari rumah Mak Cik Maimun. Ok you go straight.. don’t belok-belok. Don’t belok-belok! Straighttt jer… Ok?”
Pelancong: (Bingung)
Pelajar contoh: “Miss, I can help you, if you wanna go to National Monumen, you go straight and you’ll find a sign board. Then follow the sign board”.
Pelancong: “Thank you very much.”
Pelajar contoh: “Tu lah, orang suruh belajar tak nak belajar. National Monument tu Tugu Negara la.. Nah baca NST selalu. Senang dapat kerja.”

Mungkin korang pernah tengok iklan ini di kaca TV. Ya, iklan ini menggambarkan betapa sebahagian besar masyarakat Malaysia masih lemah dalam penguasaan Bahasa Inggeris. Bagaimana pula dengan korang? Apakah situasi korang sama dengan pelajar nakal di atas? Maksud aku, korang masih lagi tersekat-sekat dan teragak-agak untuk bercakap dalam Bahasa Inggeris walaupun korang seorang pelajar universiti. Rentetan daripada ini juga korang sukar untuk memperoleh pekerjaan setelah menamatkan pengajian kerana masalah komunikasi Bahasa Inggeris.

Belajar Bahasa Inggeris dengan pantas

Belajar Bahasa Inggeris dengan pantas…bertindak sekarang!

Jika jawapan korang ‘Ya’ tidak mengapa. Jangan berdukacita dan gundah gulana. Sahabat aku saudara Hafiz Lidin sudah melancarkan ebook beliau yang bertajuk “Strategi Rahsia Kuasai Bahasa Inggeris”. Aku beritahu korang, ebook ini lain daripada yang lain. Ia mendedahkan kepada korang strategi yang korang perlu ada untuk menguasai Bahasa Inggeris dengan pantas. Di samping itu, teknik untuk bercakap Bahasa Inggeris dengan lancar juga diterangkan dengan panjang lebar dalam ebook ini.

Jika korang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut, sila layari .

Ps: Ya. Nak jadi lelaki kacak dan bergaya memang senang. Pakai saja baju dan seluar yang branded. Fesyen rambut buat yang ala-ala K-Pop gitu. Pasti dah nampak kacak punya. Tetapi jika percakapan  Bahasa Inggeris korang lemah dan hancur, hilang kekacakan yang korang ada tu. Jadi, bertindaklah dengan segera untuk menguasai Bahasa Inggeris demi diri serta kerjaya anda. Jangan berlengah lagi, sila klik link di bawah:

>><<

(918)

About The Author

1 thought on “Rahsia Untuk Menguasai Bahasa Inggeris Dengan Pantas

  1. Pingback: Komisyen Pertama BahasaInggeris.com | MUHAMADYUSRI DOT COM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *