Category Archives: Berita Hangat

Apa Citer Villa Nabila?

Emm.
Tiba-tiba je cerita pasal Villa Nabila di Danga Bay, Johor Bahru ni menjadi perbualan hangat di tanahair. Apa sebenarnya kejadian yang menjadikan Villa Nabila ni terkenal? Sebelum ni cerita pasal Villa Nabila ni pernah heboh satu Malaysia. Tapi kini ianya kembali ‘berhantu’. Ini adalah gara-gara berita tentang kehilangan seorang remaja bernama Mohammad Izzat Izzuddin di villa tersebut pada hari Sabtu yang lepas.

Berita terkini melaporkan bahawa remaja berkenaan telah pun dijumpai di rumah kawannya di Taman Mutiara bersama teman wanitanya. Maka selesailah misteri kehilangan remaja itu di Villa Nabila.

Pintu Masuk Villa Nabila

Sumber google image:Villa Nabila…Pintu Masuk Villa Nabila

 Apa Citer Villa Nabila? Continue reading

(6653)

Apa Ada Pada WWW1

Sumber google image:Plet WWW1 milik Sultan Johor

Salam Semua,

Pagi ni tergerak hati nak tulis pasal issue yang paling hot pada ketika ini iaitu tentang harga bidaan tertinggi untuk plet nombor kenderaan dalam sejarah Malaysia. Ya, WWW1 telah berjaya dimiliki oleh Sultan Johor dengan nilai bidaan RM520K. Sejurus lepas tu bermacam-macam issue keluar dan dari pengamatan aku iannya lebih ke arah issue politik. Continue reading

(1347)

Kelantan Juara

Kelantan Juara Piala FA 2012

 

Penantian selama 20 tahun telah berakhir malam tadi apabila Kelantan melakar sejarah dengan memenangi perlawanan akhir Piala FA 2012. Dengan berbekalkan 1 jaringan pada minit ke-58 menerusi sepakan penalti oleh wira Kelantan, Mohammed Ghaddar. Sime Darby FC berjaya ditundukkan oleh Red Warriors dengan keputusan penuh 1-0.
Kemenangan malam tadi telah membuktikan bahawa pasukan Red Warriors merupakan gergasi bola sepak yang sememangnya amat digeruni pada alaf ini. Red Warriors telah membawa revolusi baru buat arena bola sepak negara. Continue reading

(1205)

Terima Cek Bayaran Balik Cukai Pendapatan Dari LHDNM

Sampai sahaja di rumah apabila pulang dari kerja petang tadi, XYL saya terus terjah peti surat. Ada sekeping surat yang tertulis ‘URUSAN SERI PADUKA BAGINDA’ pada bahagian atas sampul surat. Saya dapat mengagak yang surat ini pasti dari jabatan kerajaan.Sangkaan saya tepat sekali kerana surat ini adalah dari Jabatan Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) yang mengandungi Continue reading

(1368)

Mati Disembelih Di bawah Pokok

Ketika pulang ke kampung pada hujung bulan Mei lepas bersempena cuti sekolah, saya telah terlihat satu kejadian yang amat ngeri dimana satu makhluk telah mati disembelih di bawah sepohon pokok.

Saya sempat merakamkan kejadian ini. Jika anda tidak tahan melihat darah ataupun lemah semangat dinasihatkan agar jangan melihat gambar ini kerana dikhuatiri akan memberikan kesan yang amat buruk kepada kesihatan anda. Continue reading

(646)