Lunch Tahun Baru Cina di Restoran Daiman Pekin

Tengahari tadi, saya dan rakan-rakan sekerja (Engineering department) telah bersama-sama menikmati lunch di Restoran Daiman Pekin,Johor Jaya. Lunch ini adalah bersempena Tahun Baru China yang bakal disambut tak lama lagi. Segala perbelanjaan adalah ditanggung oleh kita orang punya ‘Boss’. Itu yang bersemangat nak pergi makan tu. Sanggup tak makan pagi.He he he.

Kami bertolak dari saltmine lebih kurang pukul 11.30 am dan pada ketika itu hujan turun dengan lebat sekali.
Kami sampai di Daiman Pekin lebih kurang pukul 11.45 am.

Ini adalah senarai menu yang di order untuk lunch ini. Cuba tengok berapa jumlah RM?Itu baru untuk satu meja (lebih kurang 7 orang). Jumlah meja untuk lunch hari tu adalah 4 meja.Huhuhu…

Kami bergambar dahulu sebelum santapan tiba.

Santapan pertama: Apa nama ni?Saya tak ingat….

Gaul-gaul dan diangkat tinggi-tinggi

Santapan kedua:Sup sirip ikan yu

 

 Santapan ketiga:Ikan siakap goreng

Sebelum 'dibaham'

selepas ‘dibaham’ dengan rakusnya

Santapan keempat:Udang goreng celup tepung

 

Santapan kelima:Cendawan masak…apa ek?

 

Santapan keenam:Ayam panggang ke ni?

 

Santapan ketujuh:

Hidangan ini yang paling tak laku...kami siap tapau lagi...

 

Santapan kelapan:Pencuci mulut ~ Buah longan + kelapa laut

 

Lagi gambar-gambar di tempat kejadian:

Ini meja saya duduk
Meja belakang saya
Sempat bergambar.Meja belakang saya juga
Meja sebelah saya
Bersama dengan Armey

Apa-apa pun kita orang memang enjoy dengan lunch hari ni. Bagus untuk saya yang baru saja join company ni dan dapat kenal lebih rapat lagi rakan-rakan satu department.

Thanks a lot Boss!

(2748)

5 thoughts on “Lunch Tahun Baru Cina di Restoran Daiman Pekin

  1. Man

    Insya allah minggu nie ke sana, sebab kak ipar (saudara baru – islam) buat wedding disana. terima kasih info dan photo.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge