Tag Archives: rakan facebook

Selamat Hari Guru 2015

Hari Guru

Setiap kali tiba 16 May setiap tahun, Hari Guru pasti akan disambut oleh semua lapisan usia tidak kira muda atau pun tua. Hari untuk mengenang jasa dan pengorbanan warga pendidik khususnya. Ada macam-macam cara dilakukan untuk menunjukkan ekspressi penghargaan kepada guru. Beri ucapan melalui kad ucapan (ada lagi ke?), kiriman SMS dan kini lebih popular melalui media sosial seperti facebook, tweeter, instagram dan whatsapp.

Sebenarnya guru ni meluas pengertiannya. Tetapi kalau sebut guru orang pastinya akan membayangkan cikgu-cikgu di sekolah. Tak kiralah sekolah rendah ataupun menengah. Guru ada macam-macam guru. Guru tadika, guru mengaji, guru silat, guru tari, guru sukan, guru menjahit, guru agama, guru bisnes, guru blog dan macam-macam guru lagilah. Memang banyak sangat tak tersebut aku di sini. Kan ada guru yang terasa hati sebab tak sebut nama dia. Continue reading

(593)