Tag Archives: Cromok

Marshall atau Marshal?

Marshall atau Marshal?

Apesal tiba-tiba persoalan ini yang keluar sebagai entri kat blog yang dah bersarang hampir sebulan lamanya? Macam dah takde benda lain yang hendak dipersoalkan lagi.Ha ha.
Apa-apa pun, ini blog aku. Suka hati aku lah nak buat apa pun.
Domain aku yang bayar tiap-tiap tahun.
Hosting pun bukan jiran aku yang setelkan apabila nak sampai expiry date.

spider web

Marshall pada aku adalah satu jenama yang memang tidak asing lagi untuk produk sound sytem dan juga sound amplification. Ianya amat sinonim dengan gitar elektrik. Jadi apa yang aku tahu tentang Marshall adalah ianya satu peralatan yang sangat popular untuk peminat serta penggemar kepada gitar elektrik. Biasa orang sebut gitar current. Kalau bercerita tentang gitar ni pasti tidak sah kalau tak sebut nama-nama pemain gitar kegemaran aku sama ada di dalam mahupun luar negara. Continue reading

(4269)

Cromok Live Concert 2012 Review

 

Photo credit to Zul Azamil

Cromok. Salah satu band underground tanahair yang aku minati. Walaupun konsert live ini aku tidak pergi menyaksikannya sendiri namun amat terasa sekali kehebatannya. Maklumlah penantian yang sekian lama untuk menyaksikan Cromok perform di pentas dengan line up asal, Karl,Miji dan Sam.

Untuk entri ini, aku akan kongsikan review yang telah diberikan oleh sahabatku melalui emel setelah beliau sendiri yang menyaksikan kosert itu tempoh hari. Continue reading

(1483)