Tag Archives: blogger part time

Up and Down Blogging Life

Up and down blogging life

photo credit pixabay

Entri pada hari ini aku ingin kongsikan sedikit semangat dan emosi naik dan turun blogging. What is blogging is really about? It’s about people most of the time. Kenapa aku maksudkan begitu? Pembaca blog kita itu sendiri adalah seorang insan bernama manusia yang punya hati dan perasaan.

Apabila kita berblogging dengan penuh minat dan tekun, kadang kala sebaris dua ayat dari mereka sudah cukup membuat kita tersenyum dan terasa kepuasannya. Contohnya baris ayat ini; Continue reading

(79)

Top Komentator Bulan Mei 2015

Assalamualaikum semua.

Lamanya tak mengadap blog ni. Ha ha. Bukan blog ni je, blog-blog lain pun. Bizi lah katakan. Bizi dengan kerja hakiki. Blog ni hanya sekadar di pinggiran. Rasa nak buat new post, aku buatlah. Tiada paksaan daripada sesape pun. Semuanya atas kerelaan hati. Kalau terpaksa tulis blog tu boleh jadi jiwa kacau jugak. Jadinya tulislah blog dengan ikhlas dan dengan jiwa. Barulah kandungan blog tu bermutu dan terserlah keasliannya.

OK. Straight to the point. Aku dah lame tak buat post macam ni. Last sekali bulan Ogos tahun lepas iaitu artikel Top Komentator Bulan Ogos 2014. Kali ni rase nak buat semula dan biarlah ianya menjadi rutin untuk setiap bulan. In syaa Allah.

Jom kita tengok siapakah empunya badan yang menjadi Top Komentator Bulan Mei 2015? Continue reading

(1233)

Kalau Aku Jadi Full Time Blogger.

Ya. Aku berangan-angan nak jadi full time blogger. Sila jangan gelak. Korang ada juga ke angan-angan sebegini?

OK. Aku cuba untuk meletakkan diri aku dalam situasi sebagai seorang full time blogger dengan hanya berimaginasi pada tahap galaksi bima sakti di langit ke tujuh. Maka terciptalah andaian persoalan dan jawapan untuk situasi itu.

Mari sama-sama memasuki alam imaginasiku: Continue reading

(1676)