Tag Archives: rakan blogger

Top Komentator Bulan Mei 2015

Assalamualaikum semua.

Lamanya tak mengadap blog ni. Ha ha. Bukan blog ni je, blog-blog lain pun. Bizi lah katakan. Bizi dengan kerja hakiki. Blog ni hanya sekadar di pinggiran. Rasa nak buat new post, aku buatlah. Tiada paksaan daripada sesape pun. Semuanya atas kerelaan hati. Kalau terpaksa tulis blog tu boleh jadi jiwa kacau jugak. Jadinya tulislah blog dengan ikhlas dan dengan jiwa. Barulah kandungan blog tu bermutu dan terserlah keasliannya.

OK. Straight to the point. Aku dah lame tak buat post macam ni. Last sekali bulan Ogos tahun lepas iaitu artikel Top Komentator Bulan Ogos 2014. Kali ni rase nak buat semula dan biarlah ianya menjadi rutin untuk setiap bulan. In syaa Allah.

Jom kita tengok siapakah empunya badan yang menjadi Top Komentator Bulan Mei 2015? Continue reading

(1230)

Kenapa Sambut Hari Ibu?

Hari ini banyak betul update pasal sambutan Hari Ibu di media-media sosial seperti facebook, tweeter, instagram dan juga whatsapp. Ada yang beri ucapan. Ada yang mengirim gambar dan tak kurang juga yang tak buat apa-apa pun.

Ada juga yang berkongsi pendapat alim ulama tentang sambutan hari ibu ini. Ada yang kata haram menyambut hari ibu ni. Ada yang kata harus sambut dan ada juga yang tak kata apa-apa.

Persoalan sekarang, kenapa sambut hari ibu?

selamat hari ibu

Suber google image: Selamat Hari Ibu

Continue reading

(715)

Update Page Free Backlinks

Yup.

Aku baru je update satu page kat blog ni iaitu Free Backlinks. Memang dah lama sangat aku tak update senarai blog kat page tu. Semalam aku ada masa sikit, al-maklumlah cuti hari 1Malaysia.

Tujuan aku buat senarai link blog rakan-rakan blogger bukannya apa, senang untuk aku buat rujukan dan juga buat blog walking jika ada masa free yang banyak.

free backlinks

Kalau korang tengok kat senarai backlinks tu, dan mendapati blog korang tak termasuk, jangan naik angin pulak. Aku main pilih ikut suka hati aku je tu. Aku nampak kat komen ada URL blog, aku ambik je terus. Continue reading

(3112)

Top Komentator Bulan Ogos 2014

Diam tak diam sedar tak sedar,kini sudah pun memasuki bulan September.Sweet September.Sweet ker???Apa yang sweetnya?Kita tunggu dan lihatlah apa yang bakal berlaku.Harapnya memang sweet-sweetlah belaka.Hu hu hu.

Bulan Ogos.Ya, ianya sudah pun berlalu.Apa yang pastinya ia tidak akan berulang kembali.Terima dan redha sajalah apa yang terjadi.Perkara yang baik harus dikekalkan dan ditambah baikkan lagi.Manakala perkara yang kurang baik wajib dijadikan sempadan dan dijadikan iktibar agar tidak berulang kembali pada masa akan datang. Continue reading

(1629)