Tag Archives: automotive

Fuel Pump Buat Hal

Sungguh tak ku duga, hari ini dompetku yang sememangnya dah kempis akan semakin kempis dan nipis. Ini semua gara-gara jalopy 4G18P aku buat hal. Begini ceritanya…

Petang tadi selepas balik dari kerja,sebelum sampai rumah singgah kejap kat kedai runcit. Selepas membuat baik punya side parking, belum sempat aku matikan enjin tiba-tiba enjin dah mati dengan sendirinya. Aiii…apasal enjin mati ni? Nak kata aku terlepas tekan clutch sebelum free gear tak pulak. Kalau tak buat malu jer…hehehe. Aku pun try hidupkan enjin. Sekali try tak hidup. Try lagi berkali-kali, pun tak berjaya juga. Aku pun mula mencongak sejenak, bateri baru je tukar 5 bulan lepas. Takkan dah ‘kong’ kot? Tanda-tanda nak ‘kong’ pun belum ada lagi. Tengok meter minyak, masih ada satu takuk sebab aku baru je isi RM20 tadi. Continue reading

(13366)