Tag Archives: facebook like

Perlu Ke Ambil Tahu Tentang Google Plus One?

google plus one

OK. Artikel kali ni ringkas je. Malas nak cerita panjang-panjang. Korang bukannya baca pun kalau aku tulis panjang-panjang.

Ramai yang sudah tahu, google sudah lama ada Google Plus One. Jika nak dibandingkan dengan sesuatu ia sudah semestinya facebook like. Jika korang suka sesuatu blog atau website itu, korang bolehlah klik pada google plus one itu tadi. Ianya diumpamakan korang LIKE page itu.

Jika korang mengejar ranking di google search, kod mudah ini seharusnya ada pada blog korang. Ia juga bolehlah dianggapkan sebagai undian backlink untuk menaikkan pagerank dan SERP korang. Korang boleh mendapatkan code google plus one di link ini:

Google Plus One Button

Jadi. Setelah korang dah tahu ni, Perlu Ke Ambil Tahu Tentang Google Plus One?

Fikir-fikirkan dan renung-renungkan.Ha ha ha.

(449)