Top Komentator Bulan Mei 2015

Assalamualaikum semua.

Lamanya tak mengadap blog ni. Ha ha. Bukan blog ni je, blog-blog lain pun. Bizi lah katakan. Bizi dengan kerja hakiki. Blog ni hanya sekadar di pinggiran. Rasa nak buat new post, aku buatlah. Tiada paksaan daripada sesape pun. Semuanya atas kerelaan hati. Kalau terpaksa tulis blog tu boleh jadi jiwa kacau jugak. Jadinya tulislah blog dengan ikhlas dan dengan jiwa. Barulah kandungan blog tu bermutu dan terserlah keasliannya.

OK. Straight to the point. Aku dah lame tak buat post macam ni. Last sekali bulan Ogos tahun lepas iaitu artikel Top Komentator Bulan Ogos 2014. Kali ni rase nak buat semula dan biarlah ianya menjadi rutin untuk setiap bulan. In syaa Allah.

Jom kita tengok siapakah empunya badan yang menjadi Top Komentator Bulan Mei 2015? [Read more…]

(310)

Perlu Ke Ambil Tahu Tentang Google Plus One?

google plus one

OK. Artikel kali ni ringkas je. Malas nak cerita panjang-panjang. Korang bukannya baca pun kalau aku tulis panjang-panjang.

Ramai yang sudah tahu, google sudah lama ada Google Plus One. Jika nak dibandingkan dengan sesuatu ia sudah semestinya facebook like. Jika korang suka sesuatu blog atau website itu, korang bolehlah klik pada google plus one itu tadi. Ianya diumpamakan korang LIKE page itu.

Jika korang mengejar ranking di google search, kod mudah ini seharusnya ada pada blog korang. Ia juga bolehlah dianggapkan sebagai undian backlink untuk menaikkan pagerank dan SERP korang. Korang boleh mendapatkan code google plus one di link ini:

Google Plus One Button

Jadi. Setelah korang dah tahu ni, Perlu Ke Ambil Tahu Tentang Google Plus One?

Fikir-fikirkan dan renung-renungkan.Ha ha ha. (162)

Kalau Aku Jadi Full Time Blogger.

Ya. Aku berangan-angan nak jadi full time blogger. Sila jangan gelak. Korang ada juga ke angan-angan sebegini?

OK. Aku cuba untuk meletakkan diri aku dalam situasi sebagai seorang full time blogger dengan hanya berimaginasi pada tahap galaksi bima sakti di langit ke tujuh. Maka terciptalah andaian persoalan dan jawapan untuk situasi itu.

Mari sama-sama memasuki alam imaginasiku: [Read more…] (1331)

Update Page Free Backlinks

Yup.

Aku baru je update satu page kat blog ni iaitu Free Backlinks. Memang dah lama sangat aku tak update senarai blog kat page tu. Semalam aku ada masa sikit, al-maklumlah cuti hari 1Malaysia.

Tujuan aku buat senarai link blog rakan-rakan blogger bukannya apa, senang untuk aku buat rujukan dan juga buat blog walking jika ada masa free yang banyak.

free backlinks

Kalau korang tengok kat senarai backlinks tu, dan mendapati blog korang tak termasuk, jangan naik angin pulak. Aku main pilih ikut suka hati aku je tu. Aku nampak kat komen ada URL blog, aku ambik je terus. [Read more…]

(2474)

Give away Template WordPress Premium Dari AzmanIshak.Com

OK. Saudara Azman Ishak dengan berbesar hatinya ingin memberi Template WordPress Premium secara percuma dengan hanya membuat satu entri ringkas mengenai mana-mana entri dalam AzmanIshak.Com yang bermanfaat bagi korang.
Aku telah memilih entri yang bertajuk ‘Cara atasi masalah gelembung pada printer topup ink’.

Giveaway Blog AzmanIshak

[Read more…]

(1431)