Category Archives: Blogging

Blog Yusri Kembali

Blog aku…korang ada?

Blog Yusri kini kembali setelah terbiar selama 14 hari suspended dek kerana web hosting overdue…hehehe. Saje je nak tengok bagaimana rupenya blog kena suspend (pada hal takde bajet…huhu). Semalam tergerak hati nak renew web hosting untuk setahun lagi, jadi terus buat panggilan kepada NetKL. Aku bertanyakan dengan staf NetKL tentang status web hosting aku yang dah overdue dekat 2 minggu ni. Ada lagi ker isi kandungan MY dotcom aku tu? Staf NetKL kata jika overdue belum melebihi 2 minggu tiada apa-apa masalah jika diaktifkan balik web hosting tu. Cuma mungkin Continue reading

(1097)

Convert Blogspot ke Domain dot com

Hari ini adalah hari paling bersejarah buat saya. Setelah hampir 3 tahun usia Blog triplej7882.blogspot.com,akhirnya domain ini telah ditukar kepada domain dot com.Kini blog ini telah dikenali sebagai Muhamad Yusri dot com. Walaupun blog ini bukanlah blog yang glamour, tapi saya merasa amat berbangga sekali kerana at least saya memiliki blog dot com sendiri. Semoga ini akan menjadi titik tolak yang baik untuk saya lebih berusaha dengan lebih gigih lagi di dalam dunia blogging.

Domain muhamadyusri.com ini saya beli dengan NetKL melalui blog otai mijie.
Dengan hanya RM34.60 saya telah berjaya menukarkan free domain blog ke domain dot com pilihan saya sendiri. Tak payah nak buat apa-apa. Semuanya disetelkan oleh pihak NetKL dengan baik sekali.So,kepada mereka yang mengiginkan blog mereka mempunyai domain dot com sendiri, saya syorkan untuk mendapatkan produk dari NetKL. Saya memang berpuas hati dengan produk dan perkhidmatan mereka.

Thanks to NetKL…keep up the good job!Very excellent service!

(1510)