Tag Archives: Blog Yusri

Top Komentator Bulan Mei 2015

Assalamualaikum semua.

Lamanya tak mengadap blog ni. Ha ha. Bukan blog ni je, blog-blog lain pun. Bizi lah katakan. Bizi dengan kerja hakiki. Blog ni hanya sekadar di pinggiran. Rasa nak buat new post, aku buatlah. Tiada paksaan daripada sesape pun. Semuanya atas kerelaan hati. Kalau terpaksa tulis blog tu boleh jadi jiwa kacau jugak. Jadinya tulislah blog dengan ikhlas dan dengan jiwa. Barulah kandungan blog tu bermutu dan terserlah keasliannya.

OK. Straight to the point. Aku dah lame tak buat post macam ni. Last sekali bulan Ogos tahun lepas iaitu artikel Top Komentator Bulan Ogos 2014. Kali ni rase nak buat semula dan biarlah ianya menjadi rutin untuk setiap bulan. In syaa Allah.

Jom kita tengok siapakah empunya badan yang menjadi Top Komentator Bulan Mei 2015? Continue reading

(1199)

Semangat Masih Ada

Secangkir Rindu qoqo stevia buat penyegar mata, salam sejahtera kepada semua pembaca blog muhamadyusri dot com. Setelah blog ini direhatkan selama 4 setengah bulan, hari ini aku kembali menulis. Menulis bukan kerana nama, menulis kerana ada sesuatu yang mahu dikongsikan bersama.

Rindu Qoqo Stevia

Rindu Qoqo Stevia-Minuman Qoqo dengan kurma dan stevia

Pada kebelakangan ini aku sibuk sedikit dengan projek-projek offline aku. Ya projek offline. Walaupun pendapatan online pun tak seberapa, ada juga perasaan ingin mencuba perniagaan offline. Orang kata tak cuba tak tahu, biar kita cuba dulu.

Sebelum itu aku ingin memberitahu korang semua serba sedikit tentang perkembangan blog ini. Antaranya adalah perubahan dari segi susun atur maklumat dari blog ini akan diperkemaskan lagi. Theme wordpress yang baru telah digunakan. Theme ini adalah hadiah daripada AzmanIshak.Com sempena giveaway yang beliau anjurkan tahun lepas. Isi yang berguna dan lebih padat akan aku cuba berikan kepada korang semua. Continue reading

(361)

Top Komentator Bulan Ogos 2014

Diam tak diam sedar tak sedar,kini sudah pun memasuki bulan September.Sweet September.Sweet ker???Apa yang sweetnya?Kita tunggu dan lihatlah apa yang bakal berlaku.Harapnya memang sweet-sweetlah belaka.Hu hu hu.

Bulan Ogos.Ya, ianya sudah pun berlalu.Apa yang pastinya ia tidak akan berulang kembali.Terima dan redha sajalah apa yang terjadi.Perkara yang baik harus dikekalkan dan ditambah baikkan lagi.Manakala perkara yang kurang baik wajib dijadikan sempadan dan dijadikan iktibar agar tidak berulang kembali pada masa akan datang. Continue reading

(1618)

Top Komentator Bulan Februari 2013

Salam Semua,

Kebiasaannya entri begini blogger akan terbitkan pada awal bulan ataupun pada minggu pertama setiap bulan. Jika itu biasalah, tapi bagi aku ini adalah perkara luar biasa sebab tidak pernah buat sebelum ini. Walaupun jumlah pelawat tidak ramai sebab blog aku ni bukanlah blog popular yang penuh dengan informasi terhangat lagi terkini. Aku jarang-jarang post entri baru sebab aku tiada apa-apa yang hendak difokuskan dalam blog ini. Jika terlintas di fikiran ataupun ada idea serta cerita yang hendak dikongsikan barulah aku sibuk mengarang untuk new post.

Tidak perlu pendahuluan yang panjang lebar sebab ini bukannya karangan BM 2 untuk SPM ataupun pertandingan menulis essay peringkat negeri pun. Jadi, dengan bangganya aku persembahkan dekat sini snapshot Top Komentator untuk bulan Februari 2013 di blog picisan muhamadyusri.com: Continue reading

(1660)

Terima Kasih Blog Pondok Kecil

 

Salam semua,

Sepanjang 1 tahun 6 bulan usia Blog Yusri yang naif ini, belum pernah ada sesiapa pun membuat review di laman sesawang mahupun blog. Hari ini dalam sejarah, blog Pondok Kecil (PK) dengan murah hati telah membuat satu entri khas semata-mata untuk memberi pandangan,ulasan serta komen yang membina tentang Blog Yusri ni. Continue reading

(2399)