Tag Archives: Apparatus Assignment

Nama Baru Aku

Semua orang kat atas muka bumi ini ada nama atau pengenalan diri kan? Macam aku lah Muhamad Yusri. Nama yang ayahanda dan bonda aku berikan sejak dari mula-mula lahir lagi. Tetapi hari ini, aku telah mendapat satu lagi pengenalan diri. Nama baru aku yang mana ianya unik dan tidak akan ada orang lain dapat memilikinya. Nama ini memang khas untuk pengendali Radio Amatur ataupun Ham Radio.

Callsign. OK, ia adalah pengenalan diri untuk seseorang yang mengendalikan peralatan dalam komunikasi Radio Amatur. Ia juga merupakan lesen yang wajib dimiliki jika ingin mengendalikan Radio Amatur secara sah.
Aku tak nak cerita panjang pasal maksud callsign tu. Aku cuma ingin kongsikan bagaimana caranya aku memohon untuk mendapatkan callsign ini.

SKMM Johor Bahru

Continue reading

(3565)

Spotted Callsign of 9W2KVS

It was quite sometimes I’m not post the entries regarding the callsign spotted. Actually, when I was spotted of any callsign on the jalopy, I will automatically took out my camera and try to snap on the callsign. But sometime, I forgot to bring the camera and definitely I will miss out that moments. But I would tried to memorize the callsign as possible I can.

Callsign 9W2KVS

Spotted Callsign…9W2KVS

This callsign, 9W2KVS is actually has been spotted on 30/11/2013 at Taman Mounth Austin, JB. The callsign is also known as Apparatus Assignment (AA) in Amateur Radio. For this 9W2KVS, the pronounsation should be as Nine Whiskey Two Kilo Victor Sierra in Amateur Radio conversation. This callsign is belong to unknown person due to no data was found when I checked in the SKMM website. It probably the license has been expired and it would be considered that this callsign is available to anyone who wish to register their AA with this callsign.

To check the information of callsign in Malaysia, below link is very useful:

>> Check Callsign

Adios,73.

(1744)

Keputusan Peperiksaan Radio Amatur RAE 2012-2

Pagi tadi lebih kurang pukul 8.30 am aku terima SMS dari rakan saltmine yang bekerja shift malam, memberitahuku yang keputusan RAE 2012 siri ke-2 telah pun dikeluarkan. Dia bertanyakan tentang keputusan peperiksaan aku. Aku beritahu kepadanya yang aku belum check lagi. Terkejut juga aku bercampur berdebar-debar apabila diberitahu result RAE 2012-2 sudah boleh disemak di portal SKMM.

Keputusan RAE 2012-2

Continue reading

(1945)

Spotted Callsign of 9W2BUG

Jalopy of 9W2BUG

This callsign, 9W2BUG is actually has been spotted on 2/2/2009 at Taman Seri Bahagia,JB. The callsign is also known as Apparatus Assignment (AA) in Amateur Radio. For this 9W2BUG, the pronounsation should be as Nine Whiskey Two Bravo Uniform Golf in Amateur Radio conversation. This callsign is belong to Jayakanthan A/L M.Lachmanan and the license expiry date will be on 31/12/2014. To check the information of callsign in Malaysia, below link is very useful:

>> Check Callsign

73,clear.

 

(1316)