Category Archives: XTVT

Bercanda Di Batu Layar

Apa korang buat masa cuti Tahun Baru Cina?

Bagi korang yang rasa ‘berduit’ pasti panjang kaki korang kan? Kalau boleh satu Malaysia mahu pusing.

Aku…ermm…mengharapkan bulan jatuh ke riba, tetapi buah nyor pun belum tentu jatuh. Kenapa tahun ni tak macam tahun-tahun yang dulu? Apakah yang terjadi sebenarnya? Banyak sekali persoalan dan tanda-tanya berligar-ligar di benak fikiran ini.

Ahhh…korang pasti tak faham kan? Biarlah aku dan mereka yang memahami saja menelan kesengsaraan ini.

Cuti yang panjang sudah tiada ertinya lagi. Tetapi bak kata orang kampung aku, “life must go on…” . Jadi aku dan XYL aku bersetuju untuk bawa harmonics pergi picnic ke tempat feveret kitorang di Johor ni iaitu Sail Rock Beach. He he…rase macam kat Hawaii je. Padahal Pantai Batu Layar je. Continue reading (1353)

Jalan-jalan Batu Layar

Pantai Batu Layar Jalan jalan Batu Layar

Pantai Batu Layar pada hari bukan cuti umum

Cuti Tahun Baru Cina.Apa perancangan anda sempena hari cuti ini ya? Tidak kiralah anda bujang atau sudah berkeluarga.Jika orang bujang mungkin ada perancangan untuk beraktiviti bersama rakan-rakan,teman istimewa,tunang ataupun mungkin jua lebih selesa bergerak secara solo.

Manakala bagi mereka yang sudah berkeluarga pasti tidak akan melepaskan peluang begini untuk bersama-sama isteri serta anak-anak samada pergi bercuti, membeli-belah ataupun melakukan sebarang aktiviti riadah yang boleh mengeratkan lagi ikatan kasih sayang kekeluargaan.Tidak kurang juga mengambil keputusan untuk bersantai di rumah sahaja mungkin kerana malas untuk menempuh kesesakan jalan raya semestinya serta hiruk-pikuk di tempat-tempat awam. Continue reading (1079)

Team building @ Bukit Gambang Resort City Pahang

BGRC1 Team building @ Bukit Gambang Resort City Pahang

Pada 18hb & 19hb November 2011, saya beserta staf-staf lain dari syarikat tempat saya bekerja telah mengikuti program Team Building yang diadakan di Bukit Gambang Resort City, Pahang. Jauh juga tempat itu tetapi itulah pilihan pihak pengurusan untuk Team Building kali ini. Sebenarnya setelah lebih kurang 11 tahun saya di alam pekerjaan dan ini adalah kali pertama dapat peluang mengikuti program sebegini. Sudah 6 syarikat saya bekerja dan inilah syarikat pertama yang mengadakan Team building untuk staf-staf mereka. Syarikat-syarikat lain ada juga yang buat xtvt ini tetapi mungkin saya tak berpeluang untuk menyertainya ataupun belum sempat samapai masa saya pula yang berenti. Continue reading (894)

Lagak Puteri Kembar di Taman Permainan

Petang tadi saya dan puteri kembar saya telah pergi ke taman permainan yang terletak tidak berapa jauh dari rumah kami. Hanya lebih kurang 5 minit sahaja dengan berjalan kaki, kami telah sampai ke taman itu. Sudah agak lama tidak membawa anak-anak saya ke taman. Setibanya di taman, saya hanya membiarkan puteri kembar bermain dengan apa saja permainan yang ada di situ. Continue reading (307)

Santai di Hutan Lipur Chemerong

signboard chemerong Santai di Hutan Lipur Chemerong

Papan tanda di hadapan pintu masuk ke Taman Rekreasi Hutan Lipur Chemerong

Pada cuti  sempena Hari Raya Puasa yang lepas, saya berkesempatan pergi bersantai ke Hutan Lipur Chemerong yang terletak tak berapa jauh dari rumah mak dan ayah saya di Bandar Ketengah Jaya,Dungun. Ini adalah pertama kali saya sampai di sini setelah sekian lama mendengar cerita dari kawan-kawan yang telah pergi ke sini tentang keindahan panoramanya terutama sekali air terjunnya. Continue reading (648)