Tag Archives: tahun baru cina

Bercanda Di Batu Layar

Apa korang buat masa cuti Tahun Baru Cina?

Bagi korang yang rasa ‘berduit’ pasti panjang kaki korang kan? Kalau boleh satu Malaysia mahu pusing.

Aku…ermm…mengharapkan bulan jatuh ke riba, tetapi buah nyor pun belum tentu jatuh. Kenapa tahun ni tak macam tahun-tahun yang dulu? Apakah yang terjadi sebenarnya? Banyak sekali persoalan dan tanda-tanya berligar-ligar di benak fikiran ini.

Ahhh…korang pasti tak faham kan? Biarlah aku dan mereka yang memahami saja menelan kesengsaraan ini.

Cuti yang panjang sudah tiada ertinya lagi. Tetapi bak kata orang kampung aku, “life must go on…” . Jadi aku dan XYL aku bersetuju untuk bawa harmonics pergi picnic ke tempat feveret kitorang di Johor ni iaitu Sail Rock Beach. He he…rase macam kat Hawaii je. Padahal Pantai Batu Layar je. Continue reading (1353)

Jalan-jalan Batu Layar

Pantai Batu Layar Jalan jalan Batu Layar

Pantai Batu Layar pada hari bukan cuti umum

Cuti Tahun Baru Cina.Apa perancangan anda sempena hari cuti ini ya? Tidak kiralah anda bujang atau sudah berkeluarga.Jika orang bujang mungkin ada perancangan untuk beraktiviti bersama rakan-rakan,teman istimewa,tunang ataupun mungkin jua lebih selesa bergerak secara solo.

Manakala bagi mereka yang sudah berkeluarga pasti tidak akan melepaskan peluang begini untuk bersama-sama isteri serta anak-anak samada pergi bercuti, membeli-belah ataupun melakukan sebarang aktiviti riadah yang boleh mengeratkan lagi ikatan kasih sayang kekeluargaan.Tidak kurang juga mengambil keputusan untuk bersantai di rumah sahaja mungkin kerana malas untuk menempuh kesesakan jalan raya semestinya serta hiruk-pikuk di tempat-tempat awam. Continue reading (1075)

Lunch Gathering Sebelum Tahun Baru Cina 2012 @ Master Chef,Taman Gaya

master chef kafe Lunch Gathering Sebelum Tahun Baru Cina 2012 @ Master Chef,Taman Gaya

Tiba jua masanya untuk saya dan kawan-kawan di dalam Engineering Department menikmati hidangan makan tengahari yang sedap bersempena Tahun Baru Cina 2012. Tahun Baru Cina merupakan perayaan terpenting orang Cina. Tahun ini merupakan tahun Naga dalam kelendar Qamari Cina. Saya tak nak bercerita panjang tentang Tahun Baru Cina, tetapi apa yang paling penting adalah lunch hari ini ianya disponsored oleh ‘Boss-boss’ kami. Continue reading (674)