Category Archives: Tempat Menarik

Promosi Pembukaan Johor ‎Steamboat

Restoran Johor Steamboat

Restoran Johor Steamboat

Restoran Johor Steamboat akan dibuka secara rasminya pada 18.05.2015 ini. Jadi, kepada warga Johor Bahru dan yang berdekatan dengannya sila kosongkan perut korang pada 18.05.2015 ini kerana Johor Steamboat akan belanja korang semua makan free‬ buffet steamboat bermula jam 8.00 malam sampai kenyang. Sudah pasti menu-menu gempak menanti korang semua. Sememangnya ‎berbaloi-baloi jika datang pada hari tersebut.

Sempena promosi pembukaan Johor Steamboat‬, tawaran berganda bukan setakat makan free pada hari pembukaan sahaja malah mereka juga akan terus belanja korang pada hari berikutnya iaitu pada 19.05.2015. ‎Diskaun‬ hebat RM10 Seorang (50% diskaun) pada pelanggan yang hadir pada hari tersebut. Continue reading

(1969)

Restoran Johor Steamboat

Restoran Johor Steamboat

Ya.

Berita baik untuk ‘kaki makan’ khasnya untuk orang-orang Johor Bahru.

Restoran yang diberi nama ‘JOHOR STEAMBOAT’ milik bumiputera dan sudah pastinya HALAL akan dibuka di Taman Adda Height. Proses pembikinan kini sudah hamper siap sepenuhnya di samping R&D yang mantap adalah untuk memberikan sesuatu kelainan khas buat semua peminat steamboat.

Lokasi yang menarik di samping konsep restoran yang memenuhi citarasa sesuai untuk semua golongan sama ada berkeluarga mahupun golongan muda-mudi yang inginkan suasana santai dan sudah pastinya dengan hidangan yang lazat dan menyelerakan. Continue reading

(2531)

Bercanda Di Batu Layar

Apa korang buat masa cuti Tahun Baru Cina?

Bagi korang yang rasa ‘berduit’ pasti panjang kaki korang kan? Kalau boleh satu Malaysia mahu pusing.

Aku…ermm…mengharapkan bulan jatuh ke riba, tetapi buah nyor pun belum tentu jatuh. Kenapa tahun ni tak macam tahun-tahun yang dulu? Apakah yang terjadi sebenarnya? Banyak sekali persoalan dan tanda-tanya berligar-ligar di benak fikiran ini.

Ahhh…korang pasti tak faham kan? Biarlah aku dan mereka yang memahami saja menelan kesengsaraan ini.

Cuti yang panjang sudah tiada ertinya lagi. Tetapi bak kata orang kampung aku, “life must go on…” . Jadi aku dan XYL aku bersetuju untuk bawa harmonics pergi picnic ke tempat feveret kitorang di Johor ni iaitu Sail Rock Beach. He he…rase macam kat Hawaii je. Padahal Pantai Batu Layar je. Continue reading

(2255)

Selamat Hari Lahir Buat Aku

Ermmm…

Korang tahu tak hari ni hari apa? Ha ah…memanglah hari Khamis. Esok hari Jumaat.Huhu.
Alah, tak cerita pun tak pe. Baca tajuk entri ni pun dah tahu.

Ye…hari ni dah genap usia aku 35 tahun. Selamat Hari Lahir Buat Aku.
Alhamdulillah, Allah masih memberikan aku peluang untuk bernafas di atas muka bumiNya. InsyaAllah akan aku laksanakan ibadah dan perintahnya dengan sesempurna mungkin dan meninggalkan segala laranganNya. Amin…

Apa yang menariknya hari ni? Kalau tahun lepas aku dan family pergi ke Melaka kerana aku menduduki peperiksaan RAE. Tahun ni aku dan family meraikan hari bahagia ni di Marrybrown Johor Jaya je. Continue reading

(1261)