Tag Archives: blogger

Up and Down Blogging Life

Up and down blogging life

photo credit pixabay

Entri pada hari ini aku ingin kongsikan sedikit semangat dan emosi naik dan turun blogging. What is blogging is really about? It’s about people most of the time. Kenapa aku maksudkan begitu? Pembaca blog kita itu sendiri adalah seorang insan bernama manusia yang punya hati dan perasaan.

Apabila kita berblogging dengan penuh minat dan tekun, kadang kala sebaris dua ayat dari mereka sudah cukup membuat kita tersenyum dan terasa kepuasannya. Contohnya baris ayat ini; Continue reading

(25)

Update Page Free Backlinks

Yup.

Aku baru je update satu page kat blog ni iaitu Free Backlinks. Memang dah lama sangat aku tak update senarai blog kat page tu. Semalam aku ada masa sikit, al-maklumlah cuti hari 1Malaysia.

Tujuan aku buat senarai link blog rakan-rakan blogger bukannya apa, senang untuk aku buat rujukan dan juga buat blog walking jika ada masa free yang banyak.

free backlinks

Kalau korang tengok kat senarai backlinks tu, dan mendapati blog korang tak termasuk, jangan naik angin pulak. Aku main pilih ikut suka hati aku je tu. Aku nampak kat komen ada URL blog, aku ambik je terus. Continue reading

(3095)

Komisyen Pertama dan Kedua Buat Duit Blog

Ya.
Dah dapat komisyen pertama dan kedua hasil daripada jualan e-book Buat Duit Blog. Lama dah sebenarnya dapat komisyen ni. Bulan April lagi. Baru sekarang berkesempatan untuk karang entri ni. Tak sangka pulak boleh dapat komisyen ni. Aku pun bukan pernah buat entri pasal e-book ni pun. Seingat aku,ada jugalah aku letak link affiliate kat blog lain dan juga share kat facebook. Terima kasihlah kepada hamba Allah yang telah membeli melalui link affiliate aku. Inilah yang dikatakan rezeki passive income. Jika aku gandakan usaha mempromosi e-book ni pasti lebih banyak lagi komisyen yang bakal aku perolehi. Siapa tahukan? Tak cuba tak tau.

Buat Duit dengan Blog Continue reading

(1897)

Apa Nak Buat Kalau Mengantuk Waktu Kerja?

Mengantuk pada waktu kerja memang biasa dialami bagi mereka yang bekerja dalam suasana yang sunyi,tidak perlu berdiri atau bergerak ke sana ke mari dan juga persekitaran yang bersuhu sederhana. Tetapi faktor utama mengantuk semestinya disebabkan oleh tidur yang tidak mencukupi. Tidur amat penting kerana itu adalah satu-satunya cara kita merehatkan seluruh tubuh badan daripada melakukan sebarang pergerakan ataupun aktiviti.

sleepy face

Continue reading

(1798)

Pemenang Giveaway Blog Penyu Biru dot com

Salam semua,

Siapa kata blogging tu tak seronok? Belum cuba belum try tahu. Tidak ku sangka-sangka, kerajinan aku semenjak dua menjak ni membuat blog walking (BW) ke blog rakan-rakan blogger akhirnya memberikan hasil yang sungguh bermakna. Pertamanya dapat menambahkan kenalan walaupun di alam maya. Keduanya adalah aku telah berjaya terpilih sebagai Continue reading

(2199)