Fan Page Facebook Sudah Ada

Salam Semua,

Sudah sekian lama perkara ini tertangguh dan akhirnya terbuat juga fan page Facebook untuk MY dot com ini. Bukannya susah sangat nak setup bendalah ini, beberapa minit saja sudah siap. Aku je yang saje-saje buat susah.

Penting sangat ke fan page kat Facebook untuk sesuatu blog? Pada aku penting lah jugak jika kita hendak mempromosikan blog kita pada orang lain. Kalau tidak tak siapa pun tahu akan kewujudan blog kita di alam siber ini. Lebih-lebih lagi blog picisan macam MY dot com ni. Lainlah kalau blog-blog otai macam Denai Hati ke, Titan ke dan Kak Jie (Banyak lagi blog-blog yang top tapi cukuplah 3 blog ni saja yang aku sebut kat sini). Traffic blog diorang memang kencang dan sayup tinggi dia punya statistik.

Jika bilangan subscriber di feedburner pun tak sampai 2 angka, jangan harap senang-senang pelayar internet nak terjah ke blog kita. Jadi, facebook lah salah satu medium yang sesuai untuk kita memperkenalkan blog kita kepada orang di luar sana. Buat penat je kalau karang entri panjang berjela, ayat cantik, gambar cun dan penuh dengan informasi terkini lagi sensasi tapi tak de sorang pun yang baca. Lainlah kalau kalian memang ‘bapak’ SEO. Sekejap je blog kalian terindex dek search engine terutamanya google dan terpampang kat first page. Ini time tak publish kat facebook pun tak de hal punye.

Jadi, buat kalian yang dah klik ‘LIKE’ kat fan page MY dot com, aku ucapkan jutaan terima kasih. Jika ada yang belum klik ‘LIKE’ tu, silalah klik yer kat sidebar sebelah kanan tu yer ๐Ÿ™‚ :-). Bukannya rumit sangat pun :-).

MY said: Nak tengok sampai hujung bulan ni boleh cecah tak 30 ‘LIKE’. Bukannya tinggi sangat pun letak target…hehehe

(1090)

10 thoughts on “Fan Page Facebook Sudah Ada

  1. cantik

    Hello very nice site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds also?I’m glad to search out numerous useful info right here in the put up, we want develop extra strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge