Kenapa Sambut Hari Ibu?

Hari ini banyak betul update pasal sambutan Hari Ibu di media-media sosial seperti facebook, tweeter, instagram dan juga whatsapp. Ada yang beri ucapan. Ada yang mengirim gambar dan tak kurang juga yang tak buat apa-apa pun.

Ada juga yang berkongsi pendapat alim ulama tentang sambutan hari ibu ini. Ada yang kata haram menyambut hari ibu ni. Ada yang kata harus sambut dan ada juga yang tak kata apa-apa.

Persoalan sekarang, kenapa sambut hari ibu?

selamat hari ibu

Suber google image: Selamat Hari Ibu

Continue reading

(719)

Peperiksaan Radio Amatur (RAE) Jun 2015

Ya. Ia datang lagi, Peperiksaan Radio Amatur 2015.

Untuk makluman, sesiapa yang berminat untuk menjadi Pengendali Stesen Radio Amatur, pendaftaran RAE telah dibuka melalui Website SKMM/MCMC.
Sila layari laman web berikut untuk maklumat lanjut dan pendaftaran secara online.
Laman Web Rasmi SKMM

Tarikh RAE : 11 Jun 2015 (Khamis @, 2.00ptg)
Tarikh tutup pendaftaran : 12 Mei 2015.
Yuran pendaftaran RAE adalah sebanyak RM50.

Peperiksaan Radio Amatur 2015

Perkara yang anda perlu tahu tentang RAE: Continue reading

(2457)

Bayaran kedua Dari Mobicow

Yes!

Alhamdulillah…dapat lagi duit dari program mobile ads Mobicow. Ini adalah bayaran kedua aku perolehi. Sebenarnya bayaran ni sudah menerjah ke dalam akaun PayPal aku sejak 17 Februari 2015 lagi. Tetapi dek kesibukan yang melanda diri,(sibuk lah sangat) artikel ni tak dapat dipublishkan pada ketika itu. Bayaran yang kedua lebih banyak daripada bayaran pertama dari mobicow. Lebih sikit je pun.Hehehe.

Kan…siapa kata buat blog tu buang masa je? Tengok, aku tak update blog dah lebih 4 bulan pun masih ada duit masuk. USD lagi tu…hahaha. Walaupun nilainya tak sampai riban-riban, at least ada lah juga daripada tak de kan. Kalau aku rajin update blog rasenya lebih lagi aku akan dapat dari Mobicow ni. Continue reading

(1048)

Semangat Masih Ada

Secangkir Rindu qoqo stevia buat penyegar mata, salam sejahtera kepada semua pembaca blog muhamadyusri dot com. Setelah blog ini direhatkan selama 4 setengah bulan, hari ini aku kembali menulis. Menulis bukan kerana nama, menulis kerana ada sesuatu yang mahu dikongsikan bersama.

Rindu Qoqo Stevia

Rindu Qoqo Stevia-Minuman Qoqo dengan kurma dan stevia

Pada kebelakangan ini aku sibuk sedikit dengan projek-projek offline aku. Ya projek offline. Walaupun pendapatan online pun tak seberapa, ada juga perasaan ingin mencuba perniagaan offline. Orang kata tak cuba tak tahu, biar kita cuba dulu.

Sebelum itu aku ingin memberitahu korang semua serba sedikit tentang perkembangan blog ini. Antaranya adalah perubahan dari segi susun atur maklumat dari blog ini akan diperkemaskan lagi. Theme wordpress yang baru telah digunakan. Theme ini adalah hadiah daripada AzmanIshak.Com sempena giveaway yang beliau anjurkan tahun lepas. Isi yang berguna dan lebih padat akan aku cuba berikan kepada korang semua. Continue reading

(379)