Tag Archives: blog pondok kecil

Malaskah aku?

Tiba-tiba aku bertanya pada diri-sendiri.Malaskah aku?Kenapa aku menjadi pemalas?Susah ke nak buang sifat malas?Kenapa malas-malas?Cuba jangan jadi seorang yang pemalas!

Ahhh!Malaslah aku nak sebut lagi pasal malas ni.Memang dasar pemalas.Ha ha ha.

Aku bukanlah seorang yang pemalas seperti yang korang fikirkan.Akulah orang paling rajin sekali.Terlalu banyak kalau nak ceritakan pasal kerajinan aku.Biarlah aku pendamkan dulu.Tak payah lah korang tahu.Takut nanti ada pulak yang tak percaya bahawa aku ni lebih rajin daripada korang dan jiran sebelah rumah korang.Tak pasal-pasal korang jeles.

Malas update blog Malaskah aku?

Continue reading (139)

Sedapnya Ketupat Sotong

Salam Semua,

Tentu kalian pernah dengar tentang sejenis makanan yang dipanggil ketupat sotong kan? Bahkan mesti ramai juga antara kalian tertanya-tertanya apa itu ketupat sotong? Tidak pernah dengar pun nama ketupat ni? Dan pasti juga ada antara kalian pernah makan ketupat sotong ini tetapi sudah lama dulu. Masa kecil-kecil dulu. Mak yang masakkan ataupun jiran sebelah rumah yang berikan. Mungkin juga ada antara kalian baru sahaja makan petang semalam ataupun pada 2 minggu lepas. Isteri kalian yang buatkan ataupun tunang dan bakal tunang yang sediakan. Bagi mereka yang kenal dan pernah makan ketupat sotong ni pasti mempunyai cerita yang tersendiri samada suka ataupun duka. Continue reading (799)

Terima Kasih Sekali Lagi Buat Pondok Kecil

Kaching!!Duit dah masuk ke dalam akaun maybank aku. Siapa sangka dengan hanya meluangkan sedikit masa melayari blog Pondok Kecil, dapat duit dengan percuma. Betul ke ni? Tentu kalian tidak percaya dengan kata-kata aku ini kan? Kalau kalian tak percaya tak mengapa (macam lagu kumpulan¬†Arrow je…huhu). Cuba tengok kat bawah ni, apa yang kalian nampak? Continue reading (759)

Akhirnya Terbuat Juga Sitemap untuk Blog

sitemap Akhirnya Terbuat Juga Sitemap untuk Blog

Saban hari setiap kali aku login ke MY dot com ni terasa seperti ada kekurangan saja pada blog ini. Sememangnya aku tahu dan teramatlah menyedarinya dari dulu lagi yang MY dot com belum mempunyai sitemap.Bukan tidak mahu buat dan tidak tahu buat tetapi belum hendak buat.

Semalam bersempena cuti Hari Malaysia aku telah mengadakan jamuan raya
yang kali ke 2 untuk raya tahun ini. Jamuan ini adalah untuk rakan-rakan aku dan XYL aku yang mana tidak berkesempatan untuk datang beraya ke teratak aku pada minggu lepas. Continue reading (524)

Terima Kasih Blog Pondok Kecil

 Thank You Terima Kasih Blog Pondok Kecil

Salam semua,

Sepanjang 1 tahun 6 bulan usia Blog Yusri yang naif ini, belum pernah ada sesiapa pun membuat review di laman sesawang mahupun blog. Hari ini dalam sejarah, blog Pondok Kecil (PK) dengan murah hati telah membuat satu entri khas semata-mata untuk memberi pandangan,ulasan serta komen yang membina tentang Blog Yusri ni. Continue reading (1340)