Promosi Pembukaan Johor ‎Steamboat

Restoran Johor Steamboat

Restoran Johor Steamboat

Restoran Johor Steamboat akan dibuka secara rasminya pada 18.05.2015 ini. Jadi, kepada warga Johor Bahru dan yang berdekatan dengannya sila kosongkan perut korang pada 18.05.2015 ini kerana Johor Steamboat akan belanja korang semua makan free‬ buffet steamboat bermula jam 8.00 malam sampai kenyang. Sudah pasti menu-menu gempak menanti korang semua. Sememangnya ‎berbaloi-baloi jika datang pada hari tersebut.

Sempena promosi pembukaan Johor Steamboat‬, tawaran berganda bukan setakat makan free pada hari pembukaan sahaja malah mereka juga akan terus belanja korang pada hari berikutnya iaitu pada 19.05.2015. ‎Diskaun‬ hebat RM10 Seorang (50% diskaun) pada pelanggan yang hadir pada hari tersebut. Continue reading

(1955)

Perlu Ke Ambil Tahu Tentang Google Plus One?

google plus one

OK. Artikel kali ni ringkas je. Malas nak cerita panjang-panjang. Korang bukannya baca pun kalau aku tulis panjang-panjang.

Ramai yang sudah tahu, google sudah lama ada Google Plus One. Jika nak dibandingkan dengan sesuatu ia sudah semestinya facebook like. Jika korang suka sesuatu blog atau website itu, korang bolehlah klik pada google plus one itu tadi. Ianya diumpamakan korang LIKE page itu.

Jika korang mengejar ranking di google search, kod mudah ini seharusnya ada pada blog korang. Ia juga bolehlah dianggapkan sebagai undian backlink untuk menaikkan pagerank dan SERP korang. Korang boleh mendapatkan code google plus one di link ini:

Google Plus One Button

Jadi. Setelah korang dah tahu ni, Perlu Ke Ambil Tahu Tentang Google Plus One?

Fikir-fikirkan dan renung-renungkan.Ha ha ha.

(443)

Restoran Johor Steamboat

Restoran Johor Steamboat

Ya.

Berita baik untuk ‘kaki makan’ khasnya untuk orang-orang Johor Bahru.

Restoran yang diberi nama ‘JOHOR STEAMBOAT’ milik bumiputera dan sudah pastinya HALAL akan dibuka di Taman Adda Height. Proses pembikinan kini sudah hamper siap sepenuhnya di samping R&D yang mantap adalah untuk memberikan sesuatu kelainan khas buat semua peminat steamboat.

Lokasi yang menarik di samping konsep restoran yang memenuhi citarasa sesuai untuk semua golongan sama ada berkeluarga mahupun golongan muda-mudi yang inginkan suasana santai dan sudah pastinya dengan hidangan yang lazat dan menyelerakan. Continue reading

(2523)

Kenapa Sambut Hari Ibu?

Hari ini banyak betul update pasal sambutan Hari Ibu di media-media sosial seperti facebook, tweeter, instagram dan juga whatsapp. Ada yang beri ucapan. Ada yang mengirim gambar dan tak kurang juga yang tak buat apa-apa pun.

Ada juga yang berkongsi pendapat alim ulama tentang sambutan hari ibu ini. Ada yang kata haram menyambut hari ibu ni. Ada yang kata harus sambut dan ada juga yang tak kata apa-apa.

Persoalan sekarang, kenapa sambut hari ibu?

selamat hari ibu

Suber google image: Selamat Hari Ibu

Continue reading

(687)

Peperiksaan Radio Amatur (RAE) Jun 2015

Ya. Ia datang lagi, Peperiksaan Radio Amatur 2015.

Untuk makluman, sesiapa yang berminat untuk menjadi Pengendali Stesen Radio Amatur, pendaftaran RAE telah dibuka melalui Website SKMM/MCMC.
Sila layari laman web berikut untuk maklumat lanjut dan pendaftaran secara online.
Laman Web Rasmi SKMM

Tarikh RAE : 11 Jun 2015 (Khamis @, 2.00ptg)
Tarikh tutup pendaftaran : 12 Mei 2015.
Yuran pendaftaran RAE adalah sebanyak RM50.

Peperiksaan Radio Amatur 2015

Perkara yang anda perlu tahu tentang RAE: Continue reading

(2397)