Tag Archives: Bisnes online

5 Sebab Kenapa Pilih City-Link Express

Aku dah berkecimpung dalam bisnes online sejak dari tahun 2008. Kebanyakan produk yang aku jual adalah produk fizikal. Memang seronok dan amat menguntungkan jual produk secara online ni. Lagipun ianya sangat mudah dan tidak memenatkan.

Perkhidmatan penghantaran adalah medium terpenting untuk memastikan barang yang dipesan oleh pelanggang sampai dengan selamat dan tepat pada waktunya. Jika self-collection ataupun COD (cash on delivery) tidak menjadi masalah kerana aku boleh deal dengan pelanggan untuk jumpa dekat mana-mana tempat yang dipersetujui oleh kedua-dua pihak.

Bagi penghantaran produk ke luar Johor Bahru, aku mempunyai 2 pilihan perkhidmatan penghantaran:

  • Pos Malaysia – Pos Laju
  • Private CourierSure Reach, Sky Net, Nationwide, Matang Express dan City-Link Express.

Continue reading

(21132)

Yey!Sudah Sampai.

Dalam entri yang lepas iaitu mengenai Jelly Bunny, aku ada kongsikan sedikit info khas buat pembaca di blog yang naif lagi daif ni. Memang ramai yang memberi feedback mengatakan tidak pernah dengar tentang produk jenama Jelly Bunny. Aku sendiri pun baru-baru ini je tahu pasal kasut yang berbau wangi dan harum bak gula-gula.

Memandangkan di Johor ni belum ada lagi butik atau pengedar kasut Jelly Bunny, aku telah mintak tolong dengan adik ipar aku yang tinggal di Penang untuk membeli sepasang kasut Jelly Bunny itu. Khas buat XYL aku yang tercinta. Hu hu.

Melalui Whatsapp, kami berhubung dalam pada membuat pilihan warna dan design kasut yang berkenan di hati ketika adik ipar aku berada di butik Jelly Bunny. Senang betul pakai Whatsapp kan? Dah lah free, cuma nak kena ada access internet je. Continue reading

(2393)

Pemberian Yang Tak Terduga

Cenderamata istimewa

Salam semua,

Sudah sekian lama tersimpan entri ni dan baru hari ini terasa nak dipublishkan. Bukan best sangat pun ceritanya. Cuma nak share dengan pengikut setia MY dotcom (ada ke follower blog aku nih :-)),baru-baru ni semasa customer aku collect barang iaitu front grill Nissan Sylphy Impul yang telah diorder via online. Customer aku ni nak collect by hand, so aku hantar by hand lah. Dapat jugak aku eye ball dengan customer aku tu. Since dia pun tinggal dalam area JB, tak de hal lah untuk aku pergi jumpa dia. Continue reading

(1148)

Tahun Baru 2012

Pejam celik,pejam celik akhirnya berlalu jua 2011 dan 2012 menjelma di depan mata. Apakah perkara-perkara yang menarik atau menolak telah berlaku pada tahun 2011? Adakah tercapai cita-cita atau impian serta harapan untuk tahun 2011? Walauapa pun terjadi kehidupan harus di teruskan.

Jika azam pada tahun 2011 tidak tercapai, kita cuba lagi pada tahun ini 2012. InsyaAllah, berkat usaha yang tidak mengenal jemu kemungkinan ianya akan berjaya dikecapi. Continue reading

(500)

Matang Logistics Johor Bahru

Jika anda berkecimpung dalam business on line yang melibatkan barangan fizikal,perkhidmatan courier atau forwarder merupakan medium terpenting untuk urusan penghantaran ke destinasi tertentu.Tidak kiralah apa jua barangan atau dokumen yang dihantar,kecepatan dan keberkesanan serta jaminan kepuasan pelanggan merupakan faktor terpenting di dalam memilih courier atau forwarder. Continue reading

(1201)